Gouden Lijntjes

WORKSHOPS HANDLETTERING IN AMSTERDAM

 

 

 

Skillshare voorkant (onbewerkt).JPG

WORKSHOPS 

 

Wat ga jij vandaag leren?

De reguliere workshops worden in een klein, exclusief groepje gegeven in mijn knusse werkruimte aan huis, of bij mijn co-working plek. We werken in groepjes van maximaal 8 deelnemers. Op deze manier krijgt iedereen persoonlijke aandacht, is er alle ruimte voor vragen en advies, en is het ook nog eens heel gezellig. Je haalt dus het maximale uit je workshop!

Houd ook de agenda in de gaten voor workshops op locatie, demo’s, of andere speciale acties!

Reguliere workshops kosten 75,-p.p.* 

 
Skillshare voorkant (onbewerkt).JPG

Hand-
lettering

photo_2018-04-04_20-11-32.jpg

illustratie

photo_2018-02-08_14-19-43 (2).jpg

Brush-
lettering

gratis online les

photo_2018-04-04_20-11-14.jpg

Bullet journaling

Alle workshops duren 2,5 á 3 uur, waarna je naar huis gaat met:

- Een zelfgemaakt kunstwerk  
het eindproduct is natuurlijk afhankelijk van het soort workshop dat je volgt, maar of het nu een quote aan de muur is of een fantastische bujo-spread: jij kan het met trots thuis laten zien!

- Een flinke dosis basiskennis en inspiratie
om zelf thuis mee aan de slag te gaan

- Een digitaal naslagboekje
vol lettertypes, inspiratie en tips

- Een handig startpakket 
met materialen om zelf mee verder te werken

- Een buik vol koffie, thee en lekkers
plus een tafel vol nieuwe handlettering-maatjes!

*let op: speciale workshops op locatie of op beurzen kunnen afwijken in prijs. Zakelijke workshops en groepsworkshops worden op maat gemaakt: de prijs is daarom in overleg. Neem gerust contact op voor meer informatie!


Ja, ik wil me inschrijven!

 
 
Peach.jpg

particulier

Je kunt een workshopplekje reserveren via mijn webshop. En pssst… kijk ook even in de agenda of er misschien externe workshops (in tekenwinkels) of demo’s (op beurzen) staan ingepland. Die kaartverkoop gaat vaak niet via mijzelf - dus kans dat je daar nog aan kunt sluiten! Staat er echt geen datum voor je tussen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Dan krijg je als allereerste updates over nieuwe worskshopdata - en dus ook de eerste kans om een plekje te reserveren!

Peach.jpg

met een groepje

Heel veel enthousiastelingen in je vriendengroep? Schrijf je dan in met een eigen groepje (minstens 5) en we prikken direct een datum!  Extra voordeel is dat ik de inhoud van de workshop precies kan aanpassen aan jullie persoonlijke wensen en niveau. Mijn gezellige werkruimte aan huis in Amsterdam is natuurlijk beschikbaar - waar ik je ook nog eens een aantal van mijn persoonlijke materialen kan laten uitproberen! Let op: hier is wel maximaal ruimte voor 6 personen. Grotere groep? Geen probleem: dan gaan we voor de privéworkshop!

Peach.jpg

Groeps- / privé workshop

Natuurlijk kan de workshop ook op een andere locatie plaatsvinden, of aangepast worden op specifieke wensen en groepen.  Deze locatie kan ik regelen, maar ik kan ook gewoon naar jou thuis komen! Vrijgezellenfeestje, buurtborrel of gewoon een uniek cadeau aan je schoonmoeder? We maken er samen een feestje van!  Let op: omdat deze workshops helemaal persoonlijk afgestemd zijn, is de prijs ook in overleg. Neem gerust contact op en we bekijken de mogelijkheden!

Peach.jpg

zakelijk

Een creatief bedrijfsuitje, prachtig aandenken aan een event of de eyecatcher op een beurs: handlettering maakt ook zakelijk een blijvende indruk! Workshops en demo's worden natuurlijk precies afgestemd op de wensen van jouw bedrijf.  Let op: de prijs is hierom ook in overleg. Neem gerust contact op en we bekijken de mogelijkheden!

 
IMG_0400.JPG
Roze.jpg

“Ben er helemaal enthousiast van geworden! Je gaat lekker aan de slag en gaat naar huis vol leuke ideetjes om lekker aan de slag te gaan. Bedankt Anne, ik heb er weer een nieuwe hobby bij!!”

- marianne

WhatsApp Image 2017-09-14 at 12.10.51.jpeg
Peach.jpg

“Vooral het optimisme en enthousiasme van de cursus sprak mij erg aan. En ik heb zelfs wat ideeën voor in mijn klas om mee aan de slag te gaan. 5 sterren zeker waard”

- Cindy

WhatsApp Image 2017-09-14 at 12.10.52 (1).jpeg
Peach.jpg

We zijn alledrie helemaal om! Anne is super enthousiast en geeft duidelijke uitleg (de basis theorie is ook heel handig om te leren!) verrast wat je in één middag al kan leren”

- Amber

photo_2018-02-08_14-19-43 (2).jpg
WhatsApp Image 2017-09-14 at 12.10.53.jpeg
workshop.png
Roze.jpg

“Great balance between teaching, practicing, and getting Anne's helpful feedback. My sister literally didn't believe that I did my final handlettering piece myself!”

- Maggie

Peach.jpg

“Ontzettend leuk, leerzaam en gezellig!”

- anneke

Roze.jpg

“Duidelijke uitleg, beetje theorie over de technieken en vooral veel praktijk! Ik kan nu thuis echt aan slag en veel oefenen!”

- anique


 

WORKSHOP HANDLETTERING IN AMSTERDAM EN OMGEVING

IMG_0393.JPG
photo_2018-04-05_21-04-10.jpg

HAND LETTERING

Workshop handlettering voor beginners

Van die fijne, krullende en zwierende letters om jouw persoonlijke favoriete quote aan de muur te hangen, of juist een vrolijke kakafonie van stijlen om die ene grappige uitspraak van je vriendin op een kaartje vast te leggen. Je gaat het allemaal leren. En... het is ook nog eens gewoon een heel gezellig middagje!

Wat gaan we doen?

Allereerst krijg je de basisbeginselen van het handletteren geleerd. Dit zijn verschillende fonts, technieken en manieren om het papier in te delen. Vervolgens kijken we naar opmaak, waarna het tijd is om de definitieve schets in potlood te maken. Nog een met een speciale pigment liner overtrekken en je kunstwerk is klaar om aan de muur gehangen te worden!

Maar ik heb helemaal geen mooi handschrift! Wat nu?

Gelukkig is dat helemaal niet nodig! Je zou mijn boodschappenlijstjes eens moeten zien... Handletteren heeft meer te maken met tekenen van vormen dan met schrijven. En nee, ook een tekenares hoef je niet te zijn! Ik leer je alles wat je moet weten, en voor je het weet staat er een prachtige quote op je papier. De cursus is dus voor iedereen die zin heeft om even lekker creatief bezig te zijn!

Wat zijn de kosten?

De workshops kosten 75,- pp, inclusief btw.

Wat neem ik mee naar huis?

Een zelfgemaakte quote (op mooi, stevig papier)
Een flinke dosis basiskennis en inspiratie (om er zelf thuis mee aan de slag te gaan)
Een digitaal naslagboekje (vol lettertypes, inspiratie en tips)
Een handig startpakket
Een buik vol koffie, thee en lekkers (plus een tafel vol nieuwe handlettering-maatjes!)

WORKSHOP BRUSHLETTERING IN AMSTERDAM EN OMGEVING

photo_2018-02-08_14-19-43 (2).jpg

Brushlettering voor beginners

Tijdens de workshop brushlettering gaan we echt meer naar de techniek van kalligrafie toe: binnen de kortste keren kun jij met een brushpen overweg en vloeien de sierlijke letters zo uit je vingers. 

Wat gaan we doen?

Allereerst krijg je de basisbeginselen van het brushletteren geleerd. Hieraan liggen namelijk basistechnieken kalligrafie ten grondslag: daar gaan we dus flink mee oefenen! Zodra dit onder de knie is leer je uiteraard over verbinden van letters, evenals decoratie: hoe ga je bijvoorbeeld aan de slag met kleurverloop en diepte? Na deze workshop weet jij het allemaal, en kun jij je eigen cadeaulabels als de beste versieren!

Maar ik heb helemaal geen mooi handschrift! Wat nu?

Gelukkig is dat helemaal niet nodig! Je zou mijn boodschappenlijstjes eens moeten zien... Brushletteren heeft meer te maken met tekenen van vormen dan met schrijven. En nee, ook een tekenares hoef je niet te zijn! Ik leer je alles wat je moet weten, en voor je het weet staat er een prachtig woord op jouw cadeaulabels. De cursus is dus voor iedereen die zin heeft om even lekker creatief bezig te zijn!

Wat zijn de kosten?

De workshops kosten 75,- pp, inclusief btw.

Wat neem ik mee naar huis?

Zelfbeschreven cadeaulabels
Een flinke dosis basiskennis en inspiratie (om er zelf thuis mee aan de slag te gaan)
Een digitaal naslagboekje (vol inspiratie en tips)
Een handig startpakket
Een buik vol koffie, thee en lekkers (plus een tafel vol nieuwe handlettering-maatjes!)

photo_2018-02-08_14-19-43 (2).jpg

Brush Lettering

WORKSHOP BULLET JOURNALING AMSTERDAM EN OMGEVING

photo_2018-04-04_20-11-14.jpg

Bullet Journaling

Bullet Journaling

In een bullet journal kan je niet alleen al je creativiteit kwijt, het is ook nog eens ontzettend mindful én goed voor je planning! Klinkt tijdrovend? Welnee! Ik leer je slimme trucs om een prachtig en effectief bullet journal te creëren. Voor je het weet ben ook jij verslaafd!

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag met de basistechniek van het bullet journalen, maar al snel zullen we overgaan op meer. Illustratie, compositie, het komt allemaal van pas. Plus natuurlijk een flinke dosis handige tips en leuke ideeën!

Moet je al begonnen zijn met bullet journalen?

Nee, dat hoeft helemaal niet. Zeker als je nog een beetje tegen het beginnen aan loopt te hikken is deze workshop echt iets voor jou. Ik help je door die angst heen! Maar ook als je al wel bent begonnen, kan ik je handige tips geven om nog meer uit je bujo te halen. Bij deze workshop is het de bedoeling dat je je eigen bullet journal meeneemt: dat kan dus ook eentje zijn waar je al in hebt gewerkt. Geen bujo? Je kunt hem ook van te voren bij mij bestellen: vernoem dat even als opmerking bij je inschrijving en ik stuur je meer informatie.

Wat zijn de kosten?

De workshops kosten 75,- pp, inclusief btw.

Wat neem ik mee naar huis?

Een zelfgemaakte quote (op mooi, stevig papier)
Een flinke dosis basiskennis en inspiratie (om er zelf thuis mee aan de slag te gaan)
Een digitaal naslagboekje (vol lettertypes, inspiratie en tips)
Een handig startpakket
Een buik vol koffie, thee en lekkers (plus een tafel vol nieuwe handlettering-maatjes!)WORKSHOP ILLUSTRATIE IN AMSTERDAM EN OMGEVING

Multitasken.jpg

Illustratie voor beginners

"Een plaatje zegt meer dan duizend woorden". En in het geval van handlettering kan een plaatje ook een prachtige aanvulling zijn op die woorden! Maar ook los is illustratie een zeer sprekende en frisse manier om een boodschap over te brengen.

Wat gaan we doen?

Allereerst krijg je de basisbeginselen van illustreren geleerd. Dit zijn verschillende technieken en manieren om het papier in te delen. Je bepaalt, met een beetje hulp van mij, helemaal zelf welke stijl en onderwerpen jij op papier gaat zetten. Daarna maak je in potlood de definitieve schets, om deze vervolgens met een speciale pen uit te werken. Uiteindelijk gebruiken we een mix van materialen om de illustraties tot leven te laten komen, zoals kleurpotlood, brushpennen, stiften en fineliners. Klaar is je kunstwerk!

Maar ik kan helemaal niet tekenen! Wat nu?

Gelukkig is dat helemaal niet nodig! Ik heb ook lange tijd gedacht dat ik niet kon tekenen, puur omdat het me niet lukte om een foto natuurgetrouw na te tekenen. Illustratie is dan juist ideaal omdat je leert hoe je simpele vormen, kenmerken kleuren optimaal in kan zetten om een boodschap over te brengen. Ik leer je alles wat je moet weten, en voor je het weet beschouw je jezelf als echte kunstenares. De cursus is dus voor iedereen die zin heeft om even lekker creatief bezig te zijn!

Wat zijn de kosten?

De workshops kosten 75,- pp, inclusief btw.

Wat neem ik mee naar huis?

Een mooie illustratie (op mooi, stevig papier)
Een flinke dosis basiskennis en inspiratie (om er zelf thuis mee aan de slag te gaan)
Een digitaal naslagboekje (vol inspiratie en tips)
Een handig startpakket
Een buik vol koffie, thee en lekkers (plus een tafel vol nieuwe handlettering-maatjes!)
 

photo_2018-04-04_20-11-32.jpg

Illustratie