Vogeltjes tekenen

Vogeltjes tekenen

Leer in 6 korte videolessen hoe je de mooiste vogeltjes tekent.

Let op: tijdelijk met een een scherpe korting van 36 euro te bestellen. Je doet dus al mee voor slechts 39 euro!

Let op: nu slechts €39! Na het wegklikken van deze pagina kun je de actie niet meer gebruiken en vervalt de €36 korting, dus wacht niet te lang!

Wil jij leren tekenen? Dan is deze tekencursus Vogeltjes tekenen echt iets voor jou!

In deze korte tekencursus van 6 videolessen leer jij stap voor stap hoe je met alcoholmarkers de mooiste vogels tekent.

Deze prachtige vogeltjes zijn makkelijker te tekenen dan het lijkt: met de juiste tekentips kun ook jij aan de slag!

Of je nou regelmatig tekent of nog nooit met alcoholmarkers hebt gewerkt: deze vogeltjes bieden een toffe nieuwe uitdaging. In deze korte cursus kijk je over mijn schouder mee hoe ik twee vogels teken en jou ondertussen alles vertel over het schetsen, het gebruik van alcoholmarkers en de finishing touch met kleurpotloden.

Al meer dan 1000 deelnemers gingen je voor. Doe jij ook gezellig mee?

Let op: Nu tijdelijk met 36 euro korting te bestellen. Je betaalt nu slechts 39 euro ipv 75 euro.

Deze cursus is iets voor jou als je…

… wil leren tekenen, een totale beginner bent en een nieuwe hobby wil ontdekken
… ervaring wilt opdoen met alcoholmarkers
… wilt leren hoe je verschillende materialen met elkaar kunt combineren
… het lastig vindt om losjes te schetsen
… het lastig vindt om kleuren te kiezen en combineren voor een tekenproject
… soms te perfectionistisch bezig bent, maar eigenlijk lekker snel resultaat wilt zien
… soms bang bent dat je niet kunt tekenen, maar het wel heel leuk zou vinden om dit (beter) te leren
… graag wat realistischer zou willen leren tekenen
… al vaker tekent, maar een andere stijl wilt uitproberen
… een leuk ontwerp zoekt voor persoonlijke kaartjes, handgemaakte cadeautjes, of ander herinneringen

Je betaalt nu slechts €39

Hoe lang duurt deze cursus?

– De cursus is direct beschikbaar
– Alle video's samen duren ongeveer 3.5 uur
– Neem voor elke vogel die je als oefenopdracht wilt tekenen minimaal één a twee uur de tijd (of zo lang als je wilt!)
– De cursus blijft nog 4 maanden na aankoop beschikbaar
– Je kunt de lessen zo vaak terugkijken als je wilt in die periode

Let op: nu tijdelijk met €36 korting!! Je betaalt slechts €39

Wat houdt de cursus in?

  • 6 videolessen van gemiddeld 15 minuten: je leert 2 vogels tekenen, zoals de afbeelding hiernaast
  • bonusvideo met 3e vogel (timelapse) van 15 minuten
  • extra: 3 lessen van gemiddeld 15 minuten over dezelfde techniek toegepast op een schildpad!
  • de belangrijkste technische tips handig opgesomd in een geschreven module
  • toegang tot een besloten groep om je resultaten te delen met anderen
  • extra inspiratie: beide getekende resultaten uit de cursus als template om over te trekken of in te kleuren

Wat heb je nodig?

psst... op al deze materialen krijg je 5% korting met code GOUDENLIJNTJES bij BeCreativeShop.nl

– Papier
Het beste kun je tekenen op speciaal markerpapier, zelf gebruik ik een spiraalblok 'Ohuhu Alcohol marker papier’. Natuurlijk kun je ook kijken voor een ander merk, maar speciaal markerpapier is wel aan te raden.
– Kleurpotloden
Ik gebruik de set van 60 Faber Castell Polychromos potloden, maar gebruik niet alle kleuren. Een kleinere set is ook helemaal prima: ik zit niet aan bepaalde kleuren vast.
– Alcoholmarkers
Ik gebruik zelf de alcoholmarkers van Ohuhu. Ik heb een grote set van 216 kleuren, maar teken in de cursus ook een vogel met alleen een kleine set met basiskleuren van 24 stuks*. Ik gebruik voornamelijk de 'brush' punt.
Witte gelpen (optioneel: ik gebruik deze zelf nauwelijks)
– Potlood & gum (optioneel: ik gebruik deze zelf niet)

*De kleuren die ik in de cursus gebruik (maar andere kleuren mag ook!)

VOGEL 1: E090 - Eggshell White, YR4 - Salmon Pink
CGII00 - Cool Grey II00, BG050 - Cool Grey 05, BGII05 - Blue Grey II05, CG070 - Neutral Grey 07, WG01 - Warm Grey 1, R12 - Rose Buvard

VOGEL 2: Y2 - Sunflower, Y3 - Barium Yellow, YR1 - Dark Yellow, PB7 - Pastel Blue, PB8 - Cerulean Blue, NG07 - Neutral Grey 7, CGII07 - Cool Grey 117, CGII04 - Cool Grey 114


Liever met iets anders tekenen? Voel je vrij! De techniek gaat dan wel over markers & kleurpotlood, maar de tekentechnieken die aan de basis staan lenen zich natuurlijk geweldig om te experimenteren met gouache, aquarel, of met digitaal tekenen in Procreate!

Bonus: techniek toegepast op schildpad!

Wist je dat je met de techniek uit deze cursus ook andere dieren kunt tekenen? Ik laat het je zien door deze toffe schildpad ook van begin tot eind met je te tekenen. Je voegt dus niet alleen vogels toe aan je repertoire, maar sowieso een heel handige techniek aan je skillset!

Lekker de handen uit de mouwen

De vogeltjes die ik teken hebben een kleurrijke, gedetailleerde stijl. We gaan hierbij echt diep in op het natekenen van referentiemateriaal en staan erbij stil hoe je de vogel zo realistisch mogelijk laat lijken, zonder uren te blijven tekenen (ik teken één vogel in zo'n 45 minuten). Ik leer jou uiteraard precies de tips en trucs die je nodig hebt om elke vogel te analyseren en goed én snel op papier te krijgen.

Stap voor stap praktische tips

Je kijkt over mijn schouder mee hoe ik vogels tekenen. Beide vogels zijn opgedeeld in drie fases: schetsen, alcoholmarkers, en kleurpotlood. Dit geeft je goede handvatten bij het tekenen - ook bij andere vogels. Het draait dus niet alleen om natekenen, maar juist om jou te leren voortaan zélf lekker aan de slag te kunnen. Misschien wel met jouw zelf gespotte vogel!

Al meer dan 1000 deelnemers gingen je voor. Doe jij ook gezellig mee? Voor slechts 39,- leer jij tekenen met
alcoholmarkers en kun jij straks ook deze leuke vogeltjes
tekenen.

Veelgestelde vragen:

Hoe gaat het (technisch) in z’n werk?

Alle lessen zijn direct beschikbaar in de online leeromgeving. Als dit de eerste cursus is die je bij Gouden Lijntjes doet, ontvang je na aankoop een link met jouw unieke inloggegevens voor de online omgeving. Heb je al een account? Dan vind je jouw cursus na aankoop op de overzichtspagina (https://community.goudenlijntjes.nl/resources)

Je krijgt daarnaast ook toegang tot een besloten groep waar je de resultaten kunt delen met andere deelnemers.

Kan ik de cursus ook volgen vanaf mijn tablet of telefoon?

Dat kan zeker! Ik raad echter aan om dan wel de browserversie van de online omgeving gebruiken. Er bestaat ook een app van de online leeromgeving, die vind je in de appstore onder ‘Huddle’, maar die vind ik zelf vrij onoverzichtelijk werken. Helaas heb ik zelf geen invloed op het design van deze app… Open daarom voorlopig gewoon de cursus in je browser - tenzij je zin hebt om even lekker in de app te duiken om er wegwijs te worden, natuurlijk!

Ik heb geen laptop/iPad/tablet, kan ik dan wel een cursus volgen?

Zeker! Alle cursussen zijn te volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. We hebben alleen geen versie op papier of dvd/.video beschikbaar 😉

Wanneer begint de cursus?

Je kan na aankoop direct beginnen!

Kan ik ook vragen stellen over de inhoud van de lessen, of feedback op mijn huiswerk ontvangen?

Nee, persoonlijke feedback is niet bij de cursus inbegrepen. De cursus is zo opgezet dat je volledig zelf aan de slag gaat met de lessen. Wel is er een speciale plek om je huiswerk te delen met andere deelnemers: dat is ontzettend gaaf, want je raakt enorm door elkaar geïnspireerd!
Ook vind ik het natuurlijk hartstikke leuk als je jouw resultaten deelt via socials (vaak is er een speciale hashtag beschikbaar per cursus - zie daarvoor de cursusinhoud) en mij dan even tagt (@goudenlijntjes). Als trotse juf kijk ik graag mee!
Technische vragen en/of vragen over de aankoop kunnen natuurlijk naar community@goudenlijntjes.nl gestuurd worden - mijn team helpt je snel verder.

Hoe lang heb ik toegang tot mijn cursus?

Het aantal maanden dat je toegang hebt verschilt per cursus. Voor deze cursus is dat 4 maanden. Je kunt het aantal maanden ook altijd terugvinden op de factuur in je bestelbevestiging - deze ontvang je na aankoop in je inbox.

Waarom heb ik maar een beperkte periode toegang tot mijn cursus?

Ik heb de cursussen heel bewust een beperkte toegangstijd gegeven. Want wist je dat een enórm percentage van de deelnemers hun cursus niet afmaakt als ze onbeperkt de tijd hebben? Zie het daarom als een stok achter de deur om lekker tijd te maken om met de cursus aan de slag te gaan!

Ik ben bang dat ik niet genoeg tijd heb! Kan ik de cursustoegang verlengen?

Allereerst: laat die aanstaande deadline een goede stok achter de deur zijn om er tóch nog het maximale uit te halen! Want van uitstel komt meestal afstel, en dat zou zonde zijn. Lukt het toch echt niet om het binnen de tijd af te maken? Tegen het eind van je cursus ploft er altijd een mail in je inbox met een mooi aanbod voor verlenging. Maar toch wil ik je stimuleren om nog even lekker aan de slag te gaan: you got this!

Ik heb nog bijna geen ervaring met tekenen/schilderen, kan ik dit ook?

Tuurlijk! Deze cursus is zowel toegankelijk voor ultieme beginners als de wat meer gevorderde tekenaars. Beginners zijn vaak verbáásd wat ze kunnen, met een paar handige tips. Check de reviews maar eens: daar lees je van mensen die ook weinig tot geen ervaring hadden hoe zij de cursus vonden.
Ik leg altijd alles vanaf het begin uit, inclusief uitleg van het materiaal. Maar bovendien zorg ik ook dat je niet alleen leert natekenen, maar écht handige tekenvaardigheden opdoet. Daardoor leer je ook om na de cursus lekker door te tekenen.

Ik heb nog nooit een online cursus gedaan, is dit wel iets voor mij?

Ja hoor, een online cursus is hartstikke leuk om eens te proberen! Het werkt eigenlijk net zoals een offline workshop: en het handige is dat je precies over mijn schouder mee kunt kijken, mij op pauze kunt zetten én de video zo vaak terug kunt spoelen als je wilt. Wist je dat ik ondertussen al meer dan 10.000 mensen heb leren tekenen in online cursussen, tutorials en demo’s?

Kan ik de cursus ook volgen met ander materiaal?

Voel je vrij! De cursus is in principe gericht op alcoholmarkers, maar je mag zeker meedoen met andere materialen. Je leert tijdens de cursus namelijk ook de vogels analyseren, en het schetsen met deze kennis is van toepassing op allerlei manieren van werken. Ook het herkennen en opzetten van de kleuren kun je met allerlei materialen doen, bijvoorbeeld aquarel, kleurpotlood of gouache.

Let wel op: deze materialen hebben uiteraard een andere uitwerking dan alcoholmarkers. Alcoholmarkers blenden met elkaar, waardoor je bepaalde kleurvlakken krijgt die een mooie basis vormen voor de details met kleurpotlood. Maar met wat creatief omdenken kán je natuurlijk ook met iets anders werken. Het is aan jou of je dat zelf fijn vindt.

Kan ik de cursus ook volgen met alcohol markers van de Action of een ander merk?

Ik heb zelf geen ervaring met deze markers. Het belangrijkste is dat je lekker begint, en niet dat je wacht tot je het ideale materiaal in huis hebt. MAAR: het kan wel zo zijn dat érg goedkoop materiaal van dermate slechte kwaliteit is, dat je resultaat ook minder goed uitpakt. Bijvoorbeeld als de markers gaan lekken, of niet goed met elkaar blenden. Geef dus niet meteen jouw tekenvaardigheid de schuld als iets niet lekker uitpakt, maar overweeg bijvoorbeeld om in de Ohuhu markers te investeren. Deze zijn nog steeds relatief goedkoop in hun soort (andere merken zijn soms 5 tot 10x duurder) maar gaan wel verschil maken in het resultaat.

Ik wil graag andere dieren tekenen, kan dat ook met wat ik leer in deze cursus?

Jazeker! De technieken die je leert in deze cursus kan je toepassen op allerlei verschillende dieren. Zo vind je in de cursus ook een timelapse waarin ik een schildpad teken.

Krijg ik korting op de cursus als ik lid van Gouden Lijntjes Community ben?

Jazeker! Als communitylid ontvang je altijd 10% korting op de cursussen. Je vindt de kortingscode terug in de community onder Community Content > Kortingscode. Of klik hier 🙂

Kan ik ook in termijnen betalen?

Dit is alleen mogelijk voor cursussen boven de €100. Deze kunnen in 3 termijnen betaald worden, deze optie kan je aanvinken op de betaalpagina.

Ik ben zó blij met wat ik geleerd heb dat ik mijn tekeningen die ik tijdens de cursus gemaakt heb wel wil gaan verkopen! Mag dat?

Wat heerlijk dat je zo enthousiast bent! Op de inhoud van de cursus, en dus de afbeeldingen, zit auteursrecht. Het is geen probleem om deze voor persoonlijk gebruik na te tekenen (bijvoorbeeld als huiswerk), maar je kunt ze niet inzetten voor commercieel gebruik - zie ook mijn algemene voorwaarden. Zelfs als je één of twee dingen wijzigt, kun je beter nog voorzichtig zijn. Marloes de Vries heeft heel handige blogs over licenties en auteursrecht, die ik graag aanbeveel.
Natuurlijk is het logisch dat je een bepaalde stijl een beetje overneemt als je een cursus van me hebt gevolgd, dat snap ik ook helemaal en daar hoef je je geen zorgen over te maken. Zie het als mooi uitgangspunt om gaandeweg je eigen stijl te ontdekken en ontwikkelen!

Help, mijn filmpje loopt vast / wil niet laden / heeft slechte kwaliteit / de audio loopt niet synchroon!

De filmpjes zijn van goede kwaliteit en met juiste audio geüpload. Check je internetverbinding, en of je bijvoorbeeld je laptop of computer moet updaten.

Is er ondertiteling beschikbaar?

Nee, helaas. Ik heb lang gezocht naar een oplossing om mijn vele uren aan cursusvideo’s te ondertitelen, maar tot nu toe nog geen haalbare optie gevonden. Ik moet dus voorlopig de ondertiteling verschuldigd blijven.

Kan ik jouw cursussen ook kopen van het STAP-budget?

Nope, sorry!