Afgelopen zomer heb ik een combi cursus cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Procreate was vrij nieuw voor mij en ben zelf wat gaan ontdekken en uitproberen zonder echt een idee te hebben wat ik aan het doen was. Doordat ik totaal geen geduld heb om allerlei Youtube tutorials te bekijken, liet ik de app even voor wat het was.
Tot ik de cursus mogelijkheden voorbij zag komen bij Anne. Anne’s spontaniteit, oprechtheid en creaties spraken mij al direct aan op Instagram en ik durfde daardoor zeker een online workshop aan bij haar.

De inhoud van de cursussen waren helder, soms lekker chaotisch met hier en daar ook wat snelheidsfoutjes, wat het juist allemaal heel herkenbaar en echt maakte. Haar luchtige manier van uitleg was voor mij een verademing om naar te kijken/luistereren, zonder mijn focus te verliezen. Veel opties en short cuts werden herhaald, wat erg handig is als je wat geruime tijd hebt zitten tussen het bekijken van de lessen.

De lessen zijn speels, afwisselend, pakkend en vernieuwend. Anne is een ster is het aanmoedigen op afstand en, voor een perfectionist als mijzelf, ook heel goed in het helder maken dat niet alles ineens perfect hoeft te gaan/zijn in je werk.
Iedere keer weer verbaas je jezelf over je voortgang binnen het programma en gaf het mij een andere kijk op illustreren.
Of je nu heel goed bent in tekenen of juist totaal geen ster.. er valt iedere keer weer wat te leren door haar handige tekentips.

Hoewel ik zelf te weinig tijd heb gemaakt om actief te zijn binnen de groepen, is het wel heel prettig om alle livesessies terug te kunnen kijken op eigen tempo. Ook heel leuk om zo nu en doen te kunnen kijken binnen de besloten groep wat de andere cursisten allemaal hebben gecreëerd.

Wat ook fijn is, je hebt geruime tijd de mogelijkheid om alle lessen te volgen. Geregeld krijg je updates of herinneringen toegezonden via de mail wat goed werkte als geheugensteuntjes. Hierdoor heb ik de laatste week nog gauw doorgenomen wat Anne ons allemaal heeft geleerd. Let op! Het werkt zeer verslavend en vaak moeilijk om te stoppen en je iPad weer weg te leggen.

Al met al ben ik dus heel tevreden en vooral blij dat ik zowel de beginnerscursus, als de gevorderden cursus heb gevolgd.
Ontzettend leerzaam, inspirerend en verfrissend hoe Anne je stapsgewijs alle mogelijkheden binnen ProCreate en ook illustreren laat zien.

Bedankt hiervoor Anne!