Ik heb gekozen om de combinatiecursus van GoudenLijntjes te volgen, hoewel ik goede kennis van Adobe ontwerpprogramma’s. Dit is zeker niet een vereiste(!), maar het zal er dan waarschijnlijk voor zorgen dat je net wat gemakkelijker door de lessen heen fietst. De beginnerscursus lijkt mij zonder deze kennis ook goed te volgen, evenals het ‘tekenniveau’ die je hebt. Bovendien kun je een huiswerkopdracht per les zo uitdagend maken als je zelf wilt.

De groep is enthousiast en er is een prettige online omgeving gemaakt waarin je huiswerkopdrachten mag delen en ook op elkaar kunt reageren. (TIP: doe dat vooral, wat juist die interactie is erg leuk, omdat je hier een interesse deelt met de anderen cursisten :)) Verder leer je de toch-wel-iets verstopte menu van Procreate goed kennen. Dit was vooral mijn doel; in plaats van veel tijd te verspillen door op internet rond te snuffelen naar tips heb ik in een vrij korte tijd het programma goed leren kennen.
Tenslotte geeft Anne handige tekentips in haar lessen en door haar enthousiaste, vrolijke persoonlijkheid is het een feestje wanneer er wekelijks een nieuwe les beschikbaar komt.

De gevorderde cursus sluit mooi aan op de beginnerscursus. De basis heb je onder de knie, je kent het menu al redelijk en dan volgt er een verdieping. Je leert hoe je zelf brushes maken maken met Procreate, je krijgt handige tips om je tekeningen op een snelle manier meer diepte te geven en tenslotte verteld ze je hoe je tekeningen tot leven brengt door bewegend beeld! Leuk om je eigen animaties te maken, bewegende stickers of zelfs wel banners voor je website..! ????
Een toffe combinatiecurus dus!