Online cursus Sketch Journaling Basis (met Nienke Vletter)

Sketch Journaling Basis

Leg jouw omgeving vast in de mooiste composities van aquareltekeningen en lettering.

Sketch journaling online leren!

Yesss, onze meest aangevraagde én best beoordeelde workshop is ook online te volgen! Boordevol tekentips om jouw dag vast te leggen in prachtige sketch journaling pagina’s. Je hoeft namelijk niet ver te reizen om mooie herinneringen te maken. Juist de korte tripjes of dagelijkse dingen worden extra bijzonder als je ze vastlegt in je journal. Met sketches, illustraties, handlettering en meer. Hoe je dat doet? Dat ga je leren in deze online cursus Sketch Journaling!


Uitbundig geïllustreerde journal pagina’s om van te smullen!

Vakantie zit er voorlopig even niet in. Maar juist als je thuisblijft valt er heel veel te ontdekken! Wij gaan je leren dat van elk onderwerp zo’n heerlijk verslag kan maken.

Je volgt de cursus online: vanachter je eigen bureau of lekker lui op de bank! Maar… we sturen je ook naar buiten! Je leert overal inspiratie op te doen en te tekenen op locatie. Enneh… dat werkt dus ook heel goed als je straks wèl weer op vakantie kunt. Waar je ook bent, na deze cursus waan je je opeens overal in een creatief paradijs bomvol onderwerpen om vast te leggen in je schetsboek. Ga je deze cursus volgen? Dan krijg je ook nog eens 10% korting op het speciale Sketch Journaling pakket bij Splendith, met alle materialen die je nodig hebt voor dit creatieve avontuur!

Ik zie tegenwoordig overal inspiratie in en mijn vriend wordt er gek van dat ik overal foto’s van maak, haha” – Cindy

Wij helpen je over de creatieve drempel heen

“Waar moet ik beginnen?” “Ik kan helemaal niet tekenen!” en “Hoe creëer ik mooi overzicht?”. We horen vaak dat mensen het lastig vinden om te beginnen. Of als ze eenmaal beginnen, ontzettend balen wanneer tekeningen mislukken. Je wil zo graag dat de pagina mooi wordt, dat je daardoor niet begint! Daarom starten we in deze cursus bij de basis en bouwen dit met elke opdracht uit. Stap voor stap leer je zo illustreren, handlettering, urban sketching én compositie. We leren je goed je omgeving te observeren en vooral…te dóén! Voor je het weet, maak jij ook thuis de prachtigste pagina’s.

Loop je tijdens de lessen tegen bepaalde zaken aan? Als je nu instapt kan je ons al je vragen stellen tijdens een bonus live Q&A! Deze Zoom sessie vindt nog 1x plaats op donderdag 10 november 2022 om 19:30 uur.

Verzamel al je vragen van te voren in de online omgeving, of stel ze gerust tijdens dit uur digitaal intunen en videochat-kwebbelen. Dat kan je helpen om net dat stapje verder te komen met je oefeningen. Zelfs als je zelf niet direct vragen hebt, kunnen vragen van anderen heel verhelderend werken. Misschien zijn er wel zaken waar je nog niet eens aan had gedacht! En het is bovendien heel erg gezellig 😉


De volgende onderwerpen komen aan bod:

Illustreren, handlettering en urban sketching
Vormen herkennen
Diepte, schaduw en contrast
Materiaal- en kleurgebruik
Inspiratie verzamelen
Indeling en compositie
Perfectionisme loslaten en gewoon beginnen!


“In het begin vond ik het erg spannend om iets te tekenen en te posten, vooral omdat ik erg perfectionistisch ben. Al in de eerste les hebben Anne en Nienke me over deze angst heen geholpen. Ik heb dingen gemaakt waarvan ik nooit had geweten dat ik het kon.” – Line

Alles leren over Sketch Journaling

 • Alle videos zijn direct beschikbaar: je kunt meteen beginnen!
 • 10 fijne video’s boordevol tips en stap voor stap instructies.
 • Je kunt alle video’s gedurende de cursusperiode in je eigen tempo, en zo vaak als je wilt, bekijken. Je hebt 6 maanden toegang.
 • Tips over tekenen, materiaalgebruik én je omgeving vastleggen: zelfs voor de onervaren tekenaar.
 • Leuke en praktische huiswerkopdrachten (let op: je krijgt geen feedback van ons op jouw huiswerk, maar je kan jouw werk wel delen in de community!)
 • Toegang tot een gezellige extra groep in de community voor inspiratie rondom Sketch Journaling (let op: niet voor huiswerk).
 • Livesessie op 10 november 2022 voor vragen en meerdere opnames van eerdere Q&A’s.
 • 10% korting op het materialenpakket bij Splendith
 • 2 gratis templates om lekker alvast te beginnen

175,-

Nog meer leren met de Next Level cursus

Wil je nóg meer wil leren over het vastleggen van jouw dagelijkse herinneringen in je schetsboek? Schrijf je in voor de veelgevraagde vervolgcursus: Sketch Journaling Next Level! Ook deze cursus is doorlopend beschikbaar en geeft je 6 maanden toegang tot al het materiaal. De Next Level cursus bestaat uit 11 lessen, extra opnames van eerdere feedbacksessies en kost €195.

Wil je alles leren over Sketch Journaling en écht de diepte in met jouw skills? Kies dan voor het combi-ticket! Deze kost €325, dus je bespaart maar liefst €45.

Meer weten? Klik hieronder en lees alles over deze vervolgcursus!

195,-

325,-

“ Het enthousiasme van Anne en Nienke spat van het scherm af!” - Tabitha

Wie zijn je docenten?

Je krijgt in deze online cursus les van Anne (@GoudenLijntjes) & Nienke (@nienkevletter). We staan bekend om ons gezamenlijk enthousiasme en overdosis energie. We hebben ruime ervaring in het geven van workshops en worden heel blij wanneer we onze creatieve kennis kunnen delen met jou. We hebben allebei een andere stijl, en dat is juist zo leuk in deze gezamenlijke workshops. Je krijgt dus ‘best of both worlds’!

Ik weet niet of ik wel kan tekenen… voor welk niveau is het?

Van beginner tot intermediate

Tekenen is natuurlijk voor iedereen leuk! Je hoeft écht nog geen ervaring te hebben met tekenen om mee te doen met deze cursus. Wij leren je alles. In deze cursus richten we ons voornamelijk op het beginners- en intermediate niveau. Dus ook als je al wél ervaring hebt, zit de cursus vol met tips.

Inspiratie en persoonlijk contact in een online leeromgeving

Net als bij onze offline workshops vinden we persoonlijk contact ontzettend belangrijk! Daarvoor is de online omgeving.

In een speciale groep kan je inspiratie op doen en contact hebben met andere deelnemers van de cursus.

Kijken in je eigen tempo

De videos zijn direct beschikbaar zodra jij je inschrijft. Je hebt in totaal 6 maanden toegang tot alle video’s. Je kunt het tempo aannemen wat jij wilt. In één weekend alles bingewatchen of 6 maanden lang elk weekend een video bekijken? Het mag allemaal! En die deadline van 6 maanden? Dat hebben we bewust gedaan. Zo heb je een goeie stok achter de deur om er écht mee aan de slag te gaan!

"Je leert ontzettend veel in relatief korte tijd,
ik sta versteld van wat ik nu al kan door het gewoon te doen!" - Diana

Deze cursus is iets voor jou als je…

…lekkerbekkend al die prachtige schetsboeken online bewondert, maar zelf niet weet waar je moet beginnen;

…wil leren hoe je zelfstandig aan de slag gaat en pagina’s opbouwt;

…tegen perfectionisme aanloopt en daardoor allemaal half-gevulde schetsboeken hebt liggen;

…al wat ervaring hebt met illustreren, maar graag wilt leren alles samen te brengen tot een compleet plaatje;

…bewuster wilt genieten van je omgeving en mooie herinneringen vast wilt leggen;

…in de frisse buitenlucht een hobby wil uitoefenen óf juist vanuit je luie stoel;

…binnenkort op vakantie gaat en een unieke herinnering aan de reis wilt creëren;

…niet op vakantie gaat, maar tóch een mooi verslag wilt vastleggen;

…jezelf wilt trakteren op meer creatieve tijd voor jezelf!

Supercalifragilisticexpialidocius! 

(Super – “boven”, cali – “schoonheid”, fragilistic – “delicaat”, expiali – “goedmaken” en docious – “leerbaar”)

Anne en Nienke, dankjulliewel! Ik heb elk moment genoten.  - KimExtra: 10% korting op een speciaal geselecteerd materialenpakket!

Wauw, we hebben toch een gave actie bedacht met onze favoriete webshop Splendith! We hebben een speciaal pakket samengesteld met onze favoriete sketch journaling materialen én een paar fijne extra’s. Ga je de cursus volgen, dan krijg je 10% korting op dit pakket. Dubbel feest! Je krijgt de kortingscode zodra je de cursus hebt besteld. Kun je lekker meteen aan de slag!
Wil je jezelf extra verwennen? Er is ook een Next Level pakket met fijne aanvullende materialen en een XL pakket met al deze mooie materialen samen.

Dit zit er allemaal in het basis pakket:

 • Hahnemühle aquarel sketchbook (A6, landscape)
 • Winsor & Newton Cotman aquarel reissetje (inclusief aquabrush)
 • Tombow Fudenosuke Brushpen grijs/zwart
 • Winsor & Newton fineliners 1.0 en 4.0
 • Bruynzeel HB Potlood, Milan gum & DUX puntenslijper
 • 4 van onze eigen sketch journal pagina’s om over te trekken en zelf in te vullen
 • 2 printables voor handlettering en watercolor uit de workshop
 • Een hele berg liefde!

Shop ‘m hier!

Blij met de cursus? Laat een review achter!

Met goede reviews zijn wij ontzettend blij! Het kost 1 minuutje van jouw tijd, en je laat er 2 ondernemers minstens 5 minuten geluksdansjes door doen 😉Mail je ons liever je inhoudelijke feedback? Vinden we ook helemaal fijn! Neem dan contact op via het contactformulier op de website.