Huisdieren schilderen

Huisdieren schilderen

Altijd al willen leren hoe je een portret van jouw eigen huisdier schildert? Leer in 7 korte videolessen hoe jij jouw eigen huisdier schildert met gouache!

Heb jij altijd al jouw huisdier willen schilderen? Mijn eigen kat, Noedel, is bij mij in ieder geval een geliefd onderwerp! 😉 Het inspireerde me tot deze spiksplinternieuwe cursus huisdieren schilderen.

Of het nou jouw hond, kat of vogel is, ook jij kan jouw huisdier schilderen. En dat in slechts enkele stappen! Geen zorgen, je hoeft geen expert te zijn: ik maak het makkelijk voor je – zelfs als je een beginner bent. In mijn nieuwste cursus leer ik je hoe je jouw huisdier schildert met gouache.

In deze korte schildercursus van 7 videolessen leer jij stap voor stap hoe je met gouache de schattigste (huis-)dieren tekent. Na het volgen van de videolessen ken je de techniek, zodat je ook jouw eigen Fifi, Simba, Fikkie, Tijger of Snuffel vast kunt leggen!

Of je nou regelmatig tekent of nog nooit een penseel hebt vastgehouden: deze dieren smelten je hart. In deze korte cursus kijk je over mijn schouder mee hoe ik twee huisdieren (een hond en een kat) schilder en jou ondertussen alles vertel over het schetsen, het gebruik van gouache en het realistisch tekenen van jouw lievelingsdier. Je leert de techniek zodat je álle huisdieren straks zelfstandig kunt schilderen.

Deze cursus is spiksplinternieuw! Doe jij ook gezellig mee?

PRE-SALE* ACTIE
Tot en met dierendag (4 oktober) kan je je aanmelden met €20 korting! Je betaalt slechts €55.

* alle lessen komen beschikbaar op 4 oktober

Deze cursus is iets voor jou als je…

… wil leren tekenen en schilderen, een totale beginner bent en een nieuwe hobby wil ontdekken
… ervaring wilt opdoen met gouache
… een keer wilt ontdekken hoe gaaf het kan zijn om op gekleurd papier te werken
… het nog lastig vindt om in de verf te duiken
… het lastig vindt om kleuren te kiezen en combineren voor een schilderproject
… soms te perfectionistisch bezig bent, maar eigenlijk lekker snel resultaat wilt zien
… soms bang bent dat je niet kunt tekenen, maar het wel heel leuk zou vinden om dit (beter) te leren
… graag wat realistischer zou willen leren tekenen en schilderen
… al vaker tekent, maar een ander materiaal wilt uitproberen
… een leuk ontwerp zoekt voor persoonlijke kaartjes, handgemaakte cadeautjes, of ander herinneringen
… jouw huisdier of lievelingsdier wilt vastleggen op een originele manier

Hoe lang duurt deze cursus?

– De cursus is direct beschikbaar
– Alle video's samen duren ongeveer 2.5 uur
– Neem voor elk huisdier dat je als oefenopdracht wilt schilderen minimaal één a twee uur de tijd (of zo lang als je wilt!)
– De cursus blijft na aankoop 4 maanden beschikbaar
– Je kunt de lessen in die 4 maanden zo vaak terugkijken als je wilt

Wat houdt de cursus in?

  • 6 videolessen van gemiddeld 15-20 minuten: je leert 2 huisdieren (een hond en een kat) schilderen, zoals de afbeeldingen hiernaast. Je leert daarbij technieken om elk dier te schilderen, van huisdier tot jouw lievelingsdier.
  • 1 extra video met de belangrijkste technieken rondom gouache én de belangrijkste tekentips handig opgesomd in een geschreven module
  • bonusvideo met 3e huisdier (timelapse van een cavia) van 15 minuten
  • toegang tot een besloten groep om je resultaten te delen met anderen
  • extra inspiratie: beide getekende resultaten uit de cursus als template om over te trekken of in te kleuren

Wat heb je nodig?

Speciaal voor deze cursus heb ik samen met Be Creative Shop een pakket samengesteld met álles wat je nodig hebt. Hierin vind je de juiste verf (gouache), penselen, papier, en zelfs een speciale spray om je gouache goed te houden. Het pakket is bovendien aangevuld met wat fijne templates, door mij getekend, zodat je alvast met een vliegende start kunt beginnen aan je eerste schilderijen.

Het pakket heeft een totale waarde van 40,75, maar speciaal voor deze cursus koop jij het voor 35,- (inclusief de gratis bonus-templates!).

Toch liever de materialen los kopen? Dit is wat ik aanraad:

– Papier
Omdat gouache op waterbasis is, kun je het beste mixed-media papier of aquarelpapier (hot pressed, dat heeft weinig textuur) gebruiken. Maar eigenlijk is er veel mogelijk. Ik begon mijn gouache-avontuur door op stukjes karton van mijn oude postpakketjes te tekenen! Tijdens deze cursus teken ik op het gekleurde mixed media papier van Clairefontaine Paint ON (A5 formaat): de gekleurde ondergrond laat de gouache er echt uitspringen. Zo lang het papier maar een beetje stevig is en niet te veel textuur heeft, kan het waarschijnlijk prima.

– Gouache
Alle soorten gouache op waterbasis zijn in orde, zoals bijvoorbeeld in tubes van Winsor & Newton of Holbein (let op: van die laatste niet de acryla versie). Ik gebruik tijdens deze cursus geen tubes, maar bakjes gouache van Himi. Zowel qua prijs als qua gebruiksvriendelijkheid perfect voor beginners, en de kwaliteit is hartstikke netjes. Enneh, check die heerlijke regenboog aan kleuren!

– Penselen
Mixed media penselen werken perfect voor gouache. Ik gebruik verschillende maten, van medium tot klein. Deze set met 5 multimedia penselen van Himi is bijvoorbeeld prima geschikt, of je nou wat groter of wat kleiner wilt schilderen.

- Potlood & gum, water en keukenpapier
Altijd handig om bij de hand te hebben.

Liever met iets anders schilderen? Voel je vrij! De techniek gaat uiteraard wel over gouache, maar de tekentechnieken die aan de basis staan kun je natuurlijk ook vertalen naar acrylverf, of bijvoorbeeld digitaal tekenen in Procreate!

Bonus: techniek toegepast op een cavia!

Met de techniek uit deze cursus kun je ook andere (huis-)dieren tekenen? Ik laat het je zien door met hetzelfde materiaal ook deze dottige cavia te maken. Je voegt dus niet alleen een hond en kat toe aan je repertoire, maar leert de techniek ook toepassen op allerlei andere dieren!

Lekker de handen uit de mouwen

Jouw huisdier is een model in de dop! Welk dier het dan ook is! Ook mijn eigen, grijze kat Noedel is bijvoorbeeld perfect voor dit soort schilderijtjes (hij is ook regelmatig te spotten op mijn socials!). Want hij mag dan grijs met wit zijn, ook in dat soort 'grauwe' kleuren kun je diepte en leven aanbrengen!

Zoals je op de afbeelding hierboven ziet hebben de huisdieren die ik teken een kleurrijke, gedetailleerde stijl. In de cursus huisdieren schilderen ga ik jou dit in 6 korte videolessen leren. We gaan hierbij echt diep in op het natekenen van referentiemateriaal en staan erbij stil hoe je het dier zo realistisch mogelijk laat lijken, zonder uren te blijven tekenen (ik schilder zelf één huisdier in ongeveer een uurtje). Ik leer jou uiteraard precies de tips en trucs die je nodig hebt om elk soort (huis-)dier te analyseren en goed én snel op papier te krijgen.

In de videocursus kijk je over mijn schouder mee hoe ik twee dieren teken. Beide dieren zijn opgedeeld in drie fases: schetsen, basislaag gouache, en details. Dit geeft je goede handvatten bij het schilderen - ook bij andere dieren dan degenen in de cursus. Het draait dus niet alleen om natekenen, maar juist om jou te leren voortaan zélf lekker aan de slag te kunnen. Zodat ook jij straks jouw eigen huisdier na schildert!

Tot en met dierendag (4 oktober) kan je je aanmelden met €20 korting! Je betaalt slechts €55.