Huisdieren schilderen

Huisdieren schilderen

Altijd al willen leren hoe je een portret van jouw eigen huisdier schildert? Leer in 7 korte videolessen hoe jij jouw eigen huisdier schildert met gouache!

Heb jij altijd al jouw huisdier willen schilderen? Mijn eigen kat, Noedel, is bij mij in ieder geval een geliefd onderwerp! 😉 Het inspireerde me tot deze spiksplinternieuwe cursus huisdieren schilderen.

Of het nou jouw hond, kat of vogel is, ook jij kan jouw huisdier schilderen. En dat in slechts enkele stappen! Geen zorgen, je hoeft geen expert te zijn: ik maak het makkelijk voor je – zelfs als je een beginner bent. In mijn nieuwste cursus leer ik je hoe je jouw huisdier schildert met gouache.

In deze korte schildercursus van 7 videolessen leer jij stap voor stap hoe je met gouache de schattigste (huis-)dieren tekent. Na het volgen van de videolessen ken je de techniek, zodat je ook jouw eigen Fifi, Simba, Fikkie, Tijger of Snuffel vast kunt leggen!

Of je nou regelmatig tekent of nog nooit een penseel hebt vastgehouden: deze dieren smelten je hart. In deze korte cursus kijk je over mijn schouder mee hoe ik twee huisdieren (een hond en een kat) schilder en jou ondertussen alles vertel over het schetsen, het gebruik van gouache en het realistisch tekenen van jouw lievelingsdier. Je leert de techniek zodat je álle huisdieren straks zelfstandig kunt schilderen.

Er doen al meer dan 450 mensen mee aan deze nieuwe cursus! Sluit jij ook gezellig aan? Voor slechts 75,- leer jij werken met gouache en schilder jij straks de leukste (huis)dieren!

Deze cursus is iets voor jou als je…

… wil leren tekenen en schilderen, een totale beginner bent en een nieuwe hobby wil ontdekken
… ervaring wilt opdoen met gouache
… een keer wilt ontdekken hoe gaaf het kan zijn om op gekleurd papier te werken
… het nog lastig vindt om in de verf te duiken
… het lastig vindt om kleuren te kiezen en combineren voor een schilderproject
… soms te perfectionistisch bezig bent, maar eigenlijk lekker snel resultaat wilt zien
… soms bang bent dat je niet kunt tekenen, maar het wel heel leuk zou vinden om dit (beter) te leren
… graag wat realistischer zou willen leren tekenen en schilderen
… al vaker tekent, maar een ander materiaal wilt uitproberen
… een leuk ontwerp zoekt voor persoonlijke kaartjes, handgemaakte cadeautjes, of ander herinneringen
… jouw huisdier of lievelingsdier wilt vastleggen op een originele manier

Hoe lang duurt deze cursus?

– De cursus is direct beschikbaar
– Alle video's samen duren ongeveer 3 uur
– Neem voor elk huisdier dat je als oefenopdracht wilt schilderen minimaal één a twee uur de tijd (of zo lang als je wilt!)
– De cursus blijft na aankoop 4 maanden beschikbaar
– Je kunt de lessen in die 4 maanden zo vaak terugkijken als je wilt

Wat houdt de cursus in?

  • 6 videolessen van gemiddeld 15-20 minuten: je leert 2 huisdieren (een hond en een kat) schilderen, zoals de afbeeldingen hiernaast. Je leert daarbij technieken om elk dier te schilderen, van huisdier tot jouw lievelingsdier.
  • 1 extra video met de belangrijkste technieken rondom gouache én de belangrijkste tekentips handig opgesomd in een geschreven module
  • bonusvideo met 3e huisdier (timelapse van een cavia) van 15 minuten
  • je hebt voor slechts 75,- toegang tot alle video's én een besloten groep om je resultaten te delen met anderen
  • extra inspiratie: beide getekende resultaten uit de cursus als template om over te trekken of in te kleuren

Wat heb je nodig?

Speciaal voor deze cursus heb ik samen met Be Creative Shop een pakket samengesteld met álles wat je nodig hebt. Hierin vind je de juiste verf (gouache), penselen, papier, en zelfs een speciale spray om je gouache goed te houden. Het pakket is bovendien aangevuld met wat fijne templates, door mij getekend, zodat je alvast met een vliegende start kunt beginnen aan je eerste schilderijen.

Het pakket heeft een totale waarde van 40,75, maar speciaal voor deze cursus koop jij het voor 35,- (inclusief de gratis bonus-templates!).

Toch liever de materialen los kopen? Dit is wat ik aanraad:

– Papier
Omdat gouache op waterbasis is, kun je het beste mixed-media papier of aquarelpapier (hot pressed, dat heeft weinig textuur) gebruiken. Maar eigenlijk is er veel mogelijk. Ik begon mijn gouache-avontuur door op stukjes karton van mijn oude postpakketjes te tekenen! Tijdens deze cursus teken ik op het gekleurde mixed media papier van Clairefontaine Paint ON (A5 formaat): de gekleurde ondergrond laat de gouache er echt uitspringen. Zo lang het papier maar een beetje stevig is en niet te veel textuur heeft, kan het waarschijnlijk prima.

– Gouache
Alle soorten gouache op waterbasis zijn in orde, zoals bijvoorbeeld in tubes van Winsor & Newton of Holbein (let op: van die laatste niet de acryla versie). Ik gebruik tijdens deze cursus geen tubes, maar bakjes gouache van Himi. Zowel qua prijs als qua gebruiksvriendelijkheid perfect voor beginners, en de kwaliteit is hartstikke netjes. Enneh, check die heerlijke regenboog aan kleuren!

– Penselen
Mixed media penselen werken perfect voor gouache. Ik gebruik verschillende maten, van medium tot klein. Deze set met 5 multimedia penselen van Himi is bijvoorbeeld prima geschikt, of je nou wat groter of wat kleiner wilt schilderen.

- Potlood & gum, water en keukenpapier
Altijd handig om bij de hand te hebben.

"Kan ik ook met ander materiaal meedoen?"
Voel je vrij! De cursus is in principe gericht op gouache, maar je mag zeker meedoen met andere materialen. Je leert tijdens de cursus namelijk ook de dieren analyseren, en het schetsen met deze kennis is van toepassing op allerlei soorten manieren van werken. Ook het herkennen van de kleuren en opzetten van de vacht kun je met allerlei materialen doen, bijvoorbeeld aquarel of kleurpotlood.

Let wel op: deze materialen hebben uiteraard een andere uitwerking dan gouache. Gouache is dekkend, en daarom zet ik het soms op van donker naar licht - iets wat met potlood en aquarel andersom werkt. Je zou ook acrylverf kunnen proberen - maar daar heb ik zelf weinig ervaring mee. Kortom: de cursus is wel specifiek opgebouwd rond gouache technieken, maar met wat creatief omdenken kán je natuurlijk ook met iets anders werken. Het is aan jou of je dat zelf fijn vindt.

Bonus: techniek toegepast op een cavia!

Met de techniek uit deze cursus kun je ook andere (huis-)dieren tekenen? Ik laat het je zien door met hetzelfde materiaal ook deze dottige cavia te maken. Je voegt dus niet alleen een hond en kat toe aan je repertoire, maar leert de techniek ook toepassen op allerlei andere dieren!


Update! Naast de cavia heb ik maar liefst 16 extra gratis bonussen toegevoegd:

- timelapse schilderproces labrador
- timelapse schilderproces vogel
- foto's verschillende stappen schilderproces van 14 andere dieren, van konijn tot hond tot kat tot hamster.

Lekker de handen uit de mouwen

Jouw huisdier is een model in de dop! Welk dier het dan ook is! Ook mijn eigen, grijze kat Noedel is bijvoorbeeld perfect voor dit soort schilderijtjes (hij is ook regelmatig te spotten op mijn socials!). Want hij mag dan grijs met wit zijn, ook in dat soort 'grauwe' kleuren kun je diepte en leven aanbrengen!

Zoals je op de afbeelding hierboven ziet hebben de huisdieren die ik teken een kleurrijke, gedetailleerde stijl. In de cursus huisdieren schilderen ga ik jou dit in 6 korte videolessen leren. We gaan hierbij echt diep in op het natekenen van referentiemateriaal en staan erbij stil hoe je het dier zo realistisch mogelijk laat lijken, zonder uren te blijven tekenen (ik schilder zelf één huisdier in ongeveer een uurtje). Ik leer jou uiteraard precies de tips en trucs die je nodig hebt om elk soort (huis-)dier te analyseren en goed én snel op papier te krijgen.

In de videocursus kijk je over mijn schouder mee hoe ik twee dieren teken. Beide dieren zijn opgedeeld in drie fases: schetsen, basislaag gouache, en details. Dit geeft je goede handvatten bij het schilderen - ook bij andere dieren dan degenen in de cursus. Het draait dus niet alleen om natekenen, maar juist om jou te leren voortaan zélf lekker aan de slag te kunnen. Zodat ook jij straks jouw eigen huisdier na schildert!

Deze cursus is spiksplinternieuw en er doen al meer dan 300 mensen mee!

Sluit jij ook gezellig aan? Voor slechts 75,- leer jij werken met gouache en schilder jij straks de leukste (huis)dieren!

Veelgestelde vragen:

Hoe gaat het (technisch) in z’n werk?

Alle lessen zijn direct beschikbaar in de online leeromgeving. Als dit de eerste cursus is die je bij Gouden Lijntjes doet, ontvang je na aankoop een link met jouw unieke inloggegevens voor de online omgeving. Heb je al een account? Dan vind je jouw cursus na aankoop op de overzichtspagina (https://community.goudenlijntjes.nl/resources)

Je krijgt daarnaast ook toegang tot een besloten groep waar je de resultaten kunt delen met andere deelnemers.

Kan ik de cursus ook volgen vanaf mijn tablet of telefoon?

Dat kan zeker! Ik raad echter aan om dan wel de browserversie van de online omgeving gebruiken. Er bestaat ook een app van de online leeromgeving, die vind je in de appstore onder ‘Huddle’, maar die vind ik zelf vrij onoverzichtelijk werken. Helaas heb ik zelf geen invloed op het design van deze app… Open daarom voorlopig gewoon de cursus in je browser - tenzij je zin hebt om even lekker in de app te duiken om er wegwijs te worden, natuurlijk!

Ik heb geen laptop/iPad/tablet, kan ik dan wel een cursus volgen?

Zeker! Alle cursussen zijn te volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. We hebben alleen geen versie op papier of dvd/.video beschikbaar 😉

Wanneer begint de cursus?

Je kan na aankoop direct beginnen!

Kan ik ook vragen stellen over de inhoud van de lessen, of feedback op mijn huiswerk ontvangen?

Nee, persoonlijke feedback is niet bij de cursus inbegrepen. De cursus is zo opgezet dat je volledig zelf aan de slag gaat met de lessen. Wel is er een speciale plek om je huiswerk te delen met andere deelnemers: dat is ontzettend gaaf, want je raakt enorm door elkaar geïnspireerd!
Ook vind ik het natuurlijk hartstikke leuk als je jouw resultaten deelt via socials (vaak is er een speciale hashtag beschikbaar per cursus - zie daarvoor de cursusinhoud) en mij dan even tagt (@goudenlijntjes). Als trotse juf kijk ik graag mee!
Technische vragen en/of vragen over de aankoop kunnen natuurlijk naar community@goudenlijntjes.nl gestuurd worden - mijn team helpt je snel verder.

Hoe lang heb ik toegang tot mijn cursus?

Het aantal maanden dat je toegang hebt verschilt per cursus. Voor deze cursus is dat 4 maanden. Je kunt het aantal maanden ook altijd terugvinden op de factuur in je bestelbevestiging - deze ontvang je na aankoop in je inbox.

Waarom heb ik maar een beperkte periode toegang tot mijn cursus?

Ik heb de cursussen heel bewust een beperkte toegangstijd gegeven. Want wist je dat een enórm percentage van de deelnemers hun cursus niet afmaakt als ze onbeperkt de tijd hebben? Zie het daarom als een stok achter de deur om lekker tijd te maken om met de cursus aan de slag te gaan!

Ik ben bang dat ik niet genoeg tijd heb! Kan ik de cursustoegang verlengen?

Allereerst: laat die aanstaande deadline een goede stok achter de deur zijn om er tóch nog het maximale uit te halen! Want van uitstel komt meestal afstel, en dat zou zonde zijn. Lukt het toch echt niet om het binnen de tijd af te maken? Tegen het eind van je cursus ploft er altijd een mail in je inbox met een mooi aanbod voor verlenging. Maar toch wil ik je stimuleren om nog even lekker aan de slag te gaan: you got this!

Ik heb nog bijna geen ervaring met tekenen/schilderen, kan ik dit ook?

Tuurlijk! Deze cursus is zowel toegankelijk voor ultieme beginners als de wat meer gevorderde tekenaars. Beginners zijn vaak verbáásd wat ze kunnen, met een paar handige tips. Check de reviews maar eens: daar lees je van mensen die ook weinig tot geen ervaring hadden hoe zij de cursus vonden.
Ik leg altijd alles vanaf het begin uit, inclusief uitleg van het materiaal. Maar bovendien zorg ik ook dat je niet alleen leert natekenen, maar écht handige tekenvaardigheden opdoet. Daardoor leer je ook om na de cursus lekker door te tekenen.

Ik heb nog nooit een online cursus gedaan, is dit wel iets voor mij?

Ja hoor, een online cursus is hartstikke leuk om eens te proberen! Het werkt eigenlijk net zoals een offline workshop: en het handige is dat je precies over mijn schouder mee kunt kijken, mij op pauze kunt zetten én de video zo vaak terug kunt spoelen als je wilt. Wist je dat ik ondertussen al meer dan 10.000 mensen heb leren tekenen in online cursussen, tutorials en demo’s?

Kan ik de cursus ook volgen met ander materiaal?

Voel je vrij! De cursus is in principe gericht op gouache, maar je mag zeker meedoen met andere materialen. Je leert tijdens de cursus namelijk ook de dieren analyseren, en het schetsen met deze kennis is van toepassing op allerlei soorten manieren van werken. Ook het herkennen van de kleuren en opzetten van de vacht kun je met allerlei materialen doen, bijvoorbeeld aquarel of kleurpotlood.

Let wel op: deze materialen hebben uiteraard een andere uitwerking dan gouache. Gouache is dekkend, en daarom zet ik het soms op van donker naar licht - iets wat met potlood en aquarel andersom werkt. Je zou ook acrylverf kunnen proberen - maar daar heb ik zelf weinig ervaring mee. Kortom: de cursus is wel specifiek opgebouwd rond gouache technieken, maar met wat creatief omdenken kán je natuurlijk ook met iets anders werken. Het is aan jou of je dat zelf fijn vindt.

Wat is het verschil tussen deze cursus en de cursus Diertjes met karakter?

De stijl en het materiaal van deze twee cursussen verschillen van elkaar. De cursus huisdieren schilderen is met gouache (een soort verf), en heeft een meer realistische stijl. De cursus Diertjes met Karakter is met kleurpotlood en is meer cartoony.

Krijg ik korting op de cursus als ik lid van Gouden Lijntjes Community ben?

Jazeker! Als communitylid ontvang je altijd 10% korting op de cursussen. Je vindt de kortingscode terug in de community onder Community Content > Kortingscode. Of klik hier 🙂

Kan ik ook in termijnen betalen?

Dit is alleen mogelijk voor cursussen boven de €100. Deze kunnen in 3 termijnen betaald worden, deze optie kan je aanvinken op de betaalpagina.

Ik ben zó blij met wat ik geleerd heb dat ik mijn tekeningen die ik tijdens de cursus gemaakt heb wel wil gaan verkopen! Mag dat?

Wat heerlijk dat je zo enthousiast bent! Op de inhoud van de cursus, en dus de afbeeldingen, zit auteursrecht. Het is geen probleem om deze voor persoonlijk gebruik na te tekenen (bijvoorbeeld als huiswerk), maar je kunt ze niet inzetten voor commercieel gebruik - zie ook mijn algemene voorwaarden. Zelfs als je één of twee dingen wijzigt, kun je beter nog voorzichtig zijn. Marloes de Vries heeft heel handige blogs over licenties en auteursrecht, die ik graag aanbeveel.
Natuurlijk is het logisch dat je een bepaalde stijl een beetje overneemt als je een cursus van me hebt gevolgd, dat snap ik ook helemaal en daar hoef je je geen zorgen over te maken. Zie het als mooi uitgangspunt om gaandeweg je eigen stijl te ontdekken en ontwikkelen!

Help, mijn filmpje loopt vast / wil niet laden / heeft slechte kwaliteit / de audio loopt niet synchroon!

De filmpjes zijn van goede kwaliteit en met juiste audio geüpload. Check je internetverbinding, en of je bijvoorbeeld je laptop of computer moet updaten.

Is er ondertiteling beschikbaar?

Nee, helaas. Ik heb lang gezocht naar een oplossing om mijn vele uren aan cursusvideo’s te ondertitelen, maar tot nu toe nog geen haalbare optie gevonden. Ik moet dus voorlopig de ondertiteling verschuldigd blijven.

Kan ik jouw cursussen ook kopen van het STAP-budget?

Nope, sorry!