Digitaal tekenen in Procreate

Nieuwe cursus Digitaal tekenen in Procreate:

Leer digitaal tekenen op je iPad in deze nieuwste cursus waarin ik je alles leer over Procreate.

DIGITAAL TEKENEN OP JE IPAD MAKKELIJK GEMAAKT

Procreate is een superhandige app waarmee je kunt tekenen op je iPad. Je kunt er net zo makkelijk mee tekenen als met pen en papier, maar dan met álle tekenmaterialen en kleuren die je je maar kunt bedenken binnen handbereik! Daardoor zijn de keuzes soms wel wat overweldigend… bovendien kan het even wennen zijn om digitaal te tekenen. Maar daar ga ik je bij helpen!

Of je nu net begint, of al iets bekender bent met het programma: na deze online cursus laat jij de mooiste illustraties van je canvas rollen. Leren tekenen was nog nooit zo makkelijk, al ruim 500+ deelnemers gingen je voor.

De procreate cursus is compleet vernieuwd! Met als fantastische extra een digitaal cursusboek dat je kunt gebruiken als naslagwerk. Het cursusboek is downloadbaar als PDF en dus voor altijd van jou. Dus ook als je cursustoegang al verlopen is!

* Je kan ook kiezen voor de losse cursus zonder cursusboek

Deze cursus is iets voor jou als je…

… een iPad hebt, maar niet weet waar je moet beginnen met tekenen

… al Procreate hebt geprobeerd, maar nog niet alles uit de app haalt

… eenvoudig en snel je eigen producten wilt maken, bijvoorbeeld kaartjes om te laten drukken of digitale illustraties om aan je website toe te voegen

… nog geen iPad hebt, en graag wil zien of tekenen op een iPad iets voor jou is (en dan meteen goed van start wil gaan met je nieuwe liefde <3)

stiekem best een beetje perfectionistisch bent, en gefrustreerd raakt van foutjes op papier (hallo, digitale ‘undo-knop’!)

… tot nu toe altijd op papier hebt gewerkt, en veel tijd kwijt bent met het inscannen en digitaliseren van je werk

… wel eens wilt experimenteren met animatie, maar geen zin hebt in dure, ingewikkelde programma’s

… als illustrator graag een professionele efficiëntieslag wilt maken

… gewoon heel veel zin hebt om jezelf te trakteren op wat creatieve tijd voor jezelf!

“Na het volgen van de cursus ben ik de beste maatjes met mijn iPad en Procreate, en de tips in de lessen hebben er zelfs voor gezorgd dat ik beter ben gaan tekenen!” – Loes

De Procreate cursus is compleet vernieuwd, je kan direct beginnen!

Leer digitaal tekenen in procreate

Wil je graag net zo intuïtief tekenen als met pen & papier, maar dan zonder geklieder en papierverspilling? Dan is de procreate cursus iets voor jou! Je hebt namelijk toegang tot alle mogelijke soorten tekenmaterialen en kleuren die je kan combineren met je Apple pencil tot een toffe illustratie. Ook handig: je kan heel gemakkelijk schetsen overtrekken en kleuren uitproberen zonder bang te zijn dat je jouw tekening verpest. Zo kun je jouw artwork constant aanpassen, ideaal voor als je het gebruikt voor klantwerk met meerdere feedbackrondes. Je leert hoe je jouw eigen tekeningen verwerkt tot GIFs of timelapses, foto’s bewerkt tot toffe illustraties en hoe je simpele schetsen omzet naar professionele illustraties. Met de nieuwste procreate cursus kun je alle kanten op!

“Deze training is een must voor iedereen die ‘iets’ met Procreate doet. Je zult versteld staan van wat je aan het eind allemaal kunt!"– Wietske

Wat leer je allemaal?

In deze cursus leer je alles wat deze mooie app te bieden heeft. Van de allereerste stappen tot de meest gevorderde toepassingen. 

 • De basis: de tekentools in de app
 • Lagen: masking-, clipping-, reference- en private layers
 • Kleuren: kleur bewerken, paletten maken en herkleuren van je artwork
 • Foto’s: naadloos foto’s verwerken in je tekenproces
 • Handige technische tools: zoals drawing guides en quickshapes om het tekenen makkelijker te maken 
 • Brushes: alles over brush-instellingen en je eigen custom brushes maken of downloaden
 • Leuke tekentrucs, zoals aquarel en papiertechnieken nabootsen
 • GIFS (bewegende plaatjes) maken
 • 3D tekenen en timelapses creëren
 • …en nog veel meer!

Enneh, duizelt dit lijstje je nu nog? Geen zorgen: na deze cursus ben jij een echte Procreate-superster en kun je er vol vertrouwen mee overweg. Ondertussen geef ik je handige tips en shortcuts waardoor jouw werkflow hetzelfde wordt als die van een professionele illustrator. 

“Ik ben heel blij dat ik door deze cursussen mezelf kon ontwikkelen en nieuwe illustraties kan maken. Hierdoor heb ik zelfs al een aantal toffe opdrachten gekregen!” – Tamara

Korting voor oud-deelnemers!

Ik heb de oude cursus gevolgd en wil nog wel een keer! Is deze nieuwe cursus iets voor mij?

Dat kun je zelf het beste beoordelen! De nieuwe cursus is geen vervolg op de oude, maar echt een new and improved versie. Er zal dus wat kennis overlappen, maar tegelijk is deze cursus helemaal opgenomen in de nieuwste versie van Procreate, heeft het een andere opzet (met handige korte technische video's en langere meetekenvideo's). Bovendien zijn de lessen & huiswerkopdrachten natuurlijk helemaal nieuw, en kan het dus een leuke manier zijn om jezelf nog een keer uit te dagen.

Ook als er wat kennis weggezakt is, kan dit een mooie manier zijn om het weer helemaal op te halen. Deze cursus blijft bovendien een jaar beschikbaar, dus volop de tijd om er goed in te duiken. Nieuw bij deze cursus is ook het digitale cursusboek wat je bij de cursus aan kan schaffen, wat voor altijd van jou blijft.

Als oud-deelnemer krijg jij 101,- korting!

Mail je oude inschrijfbevestiging naar community@goudenlijntjes.nl en je ontvangt een speciale kortingscode. Toch mooi meegenomen!

Hoe lang duurt deze cursus?

 • Alle lessen zijn direct beschikbaar, na aanmelding kan je dus direct starten
 • De cursus blijft tot 1 jaar na aankoop beschikbaar
 • Je kunt alle video’s zo vaak terugkijken als je wilt in die periode
 • Alle videos samen duren ongeveer 15 uur
 • Neem voor elke huiswerkopdracht (10 in totaal) minimaal één a twee uur de tijd. Of teken direct mee met de video's!

“Vloog er doorheen en de opdrachten zijn super duidelijk en goed te volgen”- Kim

* Je kan ook kiezen voor de losse cursus zonder cursusboek

Wat houdt de cursus in?

De lessen zijn opgedeeld in korte, overzichtelijke instructievideo’s en wat langere, gezellige meetekenvideo’s waarin we alle theorie toepassen. Zo kun je direct leren door te oefenen, en daarnaast altijd de losse onderdelen makkelijk terugzoeken als je ze nog even extra wilt bestuderen. 

 • 10 videolessen van 45 – 60 minuten waarbij je kan meetekenen en spelenderwijs kunt leren
 • Bij elke les bijbehorende ‘shorts’: korte, overzichtelijke instructievideo’s met de techniek uit de les 
 • Toegang tot een besloten groep om je huiswerk te delen met anderen
 • Bonus: toegang tot een besloten groep uit mijn community om over iPad-avonturen te kletsen met zowel mede-Procreate-deelnemers als leden van mijn community

“Anne neemt je in duidelijke video’s mee in de vele mogelijkheden die Procreate biedt. Die had ik zonder deze cursus nooit ontdekt!” - Caroline

Wat heb je nodig?

Heb je het handige filmpje hierboven al bekeken? Hier nog even de belangrijkste punten:

Ipad

Ik gebruik zelf een 5e generatie iPad Pro (12,9 inch) met 512 GB opslag. Maar ook andere iPads zijn prima geschikt. Check alleen hier even of jouw iPad geschikt is voor de app Procreate, en hier of je iPad compatibel is met een Apple Pencil. Procreate werkt helaas niet op andere tablets dan de iPad.

Procreate

De Procreate app is beschikbaar in de App Store voor ongeveer een tientje. Deze cursus is opgenomen in Procreate versie 5.2.5. Andere tekenapps zoals Infinity en Adobe Fresco hebben allemaal hun eigen werkwijze en interface: het is dus niet mogelijk met deze apps de cursus optimaal te volgen.

Apple Pencil

Procreate is speciaal ontworpen voor de Apple Pencil. Andere stylussen werken lang niet zo goed. Ik gebruik de 2e generatie Apple Pencil – maar het ligt aan je iPad welke Apple pencil geschikt is voor jou (zie de link hierboven).

Al 500 mensen gingen je voor


“Erg leuk hoe je stap voor stap wordt meegenomen” –
Christien


Na het volgen van de cursus ben ik de beste maatjes met mijn iPad en Procreate, en de tips in de lessen hebben er zelfs voor gezorgd dat ik beter ben gaan tekenen!” – Loes


Het is de investering meer dan waard geweest!” – Susan


“Ik heb niet alleen geleerd om op de iPad te tekenen, maar ook over illustraties in het algemeen!” – Marieke

“Ook voor mij als illustrator zaten er nog veel nieuwe dingen in de cursussen” – Natasja

Stiekem een kijkje nemen bij de huiswerkopdrachten die voorgaande deelnemers maakten? Check dan #procreatebosses op Instagram

Digitaal cursusboek

In de cursus cursus komt een heleboel technische informatie voorbij. Logisch dat je dat niet niet allemaal in een keer kan onthouden. Gelukkig hoeft dat ook niet: ik heb namelijk een superhandig cursusboek voor je gemaakt!

Laat me voorop stellen: de cursus is natuurlijk al zo ingericht dat alle technische aspecten zo duidelijk mogelijk zijn. De meetekenlessen zijn aangevuld met handige 'shorts': korte video's per techniek zodat je ze makkelijk terug kan zoeken.

Wil je toch liever aantekeningen hebben, of na afloop van de cursus een naslagwerk? Nou, laat dat cursusboek daar precies voor bedoeld zijn!

Een handig, digitaal en ontzettend uitgebreid overzicht van alle technische aspecten die worden uitgelegd worden in de cursus. Het is een flinke pil (want alle informatie staat erin), maar het is behapbaar geschreven: inclusief overzichtelijke screenshots.

Het cursusboek is downloadbaar als PDF en dus voor altijd van jou. Dus ook als je cursustoegang al verlopen is!

Het cursusboek is niet los (zonder de cursus) verkrijgbaar.

500 mensen gingen je voor!

Dit zijn voorbeelden van hun resultaten! Let op: dit zijn opdrachten uit de oude cursus. De nieuwe cursus Procreate heeft uiteraard new and improved lessen, met ook weer een verse dosis huiswerkopdrachten!