Gouden Lijntjes Community

“Sinds ik lid ben gaat er al een wereld voor me open op gebied van tekenen, maar ook qua mindset.”

Anita

De Gouden Lijntjes Community: meer tijd voor creativiteit!

Klinkt goed, toch? Zou jij dat ook wel willen, maar weet je niet waar of hoe je moet beginnen? In deze creatieve community kun je meteen lekker aan de slag. Ik geef je inspiratie voor élke dag – of voor zo vaak je dat wilt.

In deze gezellige groep van bijna 400 leden kun je bovendien gezellig samen tekenen, en worden vragen vaak al door je behulpzame mede-leden beantwoord. Je mag je veilig voelen om te experimenteren: samen werken we alle onzekerheden en perfectionisme de deur uit. Want samen tekenen is zóveel leuker!

Als je vandaag instapt krijg je direct toegang tot: 30+ tekenchallenges, staan er 10 templates klaar én 20+ tekentips (stap voor stap tekenopdrachten). Ook kan je 60+ live-sessies terugkijken en zijn er meer dan 30 exclusieve bonusvideo’s. Genoeg tekenplezier dus 😉

Een lidmaatschap van de Gouden Lijntjes Community kost 19,- per maand, en is maandelijks opzegbaar. Voel je dus vrij om het gezellig een maandje uit te komen proberen (en meteen toegang te krijgen tot het gehele archief…)! Meld je direct aan en dan zie ik je in de community!

Het proeflidmaatschap van 3 maanden voor €49 stopt automatisch aan het eind van deze periode. Je kan je ook aanmelden voor een doorlopend maandlidmaatschap, deze is maandelijks opzegbaar.

Psst… je kan ook iemand een maand lidmaatschap van de community cadeau geven!

Feest: de community bestond in december 2022 twee jaar!

Dit is de Gouden Lijntjes community in het kort:

1. Tekenchallenge

De maandelijkse rode draad van de community:

 • dagelijks een teken-onderwerp (maar absoluut niet dagelijks verplicht!)
 • 2 live tekensessies waarin we gezellig samen tekenen en kletsen
 • 1 x tekenen = al kans op een leuke giveaway

2. Inspiratie-duwtjes

Geven jou maandelijks extra teken-motivatie, en zijn altijd verbonden met de challenge:

 • 1 video (Q&A, demo of tekendate met illustrator)
 • 1 tekentip of template

3. Bonus, bonus, bonus

Voor als je écht geen genoeg kan krijgen:

 • toegang tot het complete archief van alle eerdere community content (NB: losse cursussen uit mijn shop zijn geen onderdeel van de community)
 • besloten Instagram-stories
 • 10% korting op cursussen
 • korting in je favoriete webshops
 • themagroepen om vrij werk te delen en tekenmaatjes te vinden

En nu iets uitgebreider:
Wat krijg je allemaal in de Gouden Lijntjes Community?


Ontdek wat de content precies inhoudt, en bekijk reviews!

Stimuleer je creativiteit met een maandelijkse tekenchallenge

In de community kom je een enorme berg aan inspiratie en leuke tekenopdrachten tegen. Dat kan als nieuw lid best overweldigend zijn.

Geen zorgen, want op de tekenchallenges kun je altijd terugvallen. Die vormt maandelijks het overkoepelende thema van de community, en daarom de rode draad waar alle leden samen aan kunnen vasthouden.

Meedoen aan de challenge betekent gezellig samen tekenen (als je dat wilt, natuurlijk!), maar wel in je eigen tempo. Je zit nooit om een teken-onderwerp verlegen. Je hoeft heus niet elke dag mee te doen: laat het je inspireren op die dagen dat je wèl even een half uurtje wilt zitten, maar niet weet wat je moet tekenen.

Sneak peek: deze maand (september) gaan we voor de challenge heerlijk snacken!

De livesessies zijn heel leuk en leerzaam en geven me altijd weer een fijne boost om creatief bezig te zijn.

Line

De challenge bestaat uit onderstaande 3 elementen:

Dagelijkse tekeninspiratie

Elke maand een nieuw thema, met dagelijks nieuwe tekeninspiratie: of zo vaak als je dat wilt. Je hoeft namelijk écht niet elke dag mee te tekenen. Mág wel, natuurlijk;)

Of je nu 1 of 31 keer meetekent: alles is goed. Deel je resultaten in de online omgeving en word tegelijk geïnspireerd door de verrassende combinaties die de andere leden maken. Laat je meevoeren door de energie van de groep, of trek lekker je eigen plan.

De challenge is er om jou te motiveren op een manier die bij jou past.

Live tekensessies

In twee livesessies per maand tekenen we écht samen. Iedereen mag zijn camera en microfoon aanzetten, dus vragen stellen kan gewoon. De groepsresultaten live kunnen bekijken is altijd een feestje! Gewoon lekker stil en anoniem meekijken mag natuurlijk ook.

De eerste tekensessie draait altijd om de challenge, zodat je op gang geholpen wordt als je het lastig vindt om te beginnen (heb je meteen de eerste tekening gehad: zie ook de giveaway!).

In de tweede tekensessie bepaal jij wat we tekenen! Elke maand is er ruimte om suggesties te doen voor onderwerpen en materialen: de suggestie met de meeste stemmen doen we samen live!

Kun je niet live meedoen? Dan kun je de opname gewoon terugkijken.

Giveaway

Heb je minstens 1 tekening gemaakt voor de challenge? Dan maak je kans op de giveaway prijs van die maand.

Meestal zijn dit fijne tekenmaterialen van merken waar ik graag mee werk – en soms zelfs een origineel werkje van ondergetekende!

Slechts één tekening per maand dus! Als dát geen goede motivatie is om een potlood op te pakken…

Kijk hoe leuk: afgelopen maand (augustus) was de giveaway een een set 24 Arteza Watercolor tubes


Extra duwtjes in de rug

Heb je naast de challenge nog wat extra motivatie nodig om te gaan tekenen? Dan zijn er de maandelijkse extra’s om jouw vuurtje aan te wakkeren of je een beetje op weg te helpen. Zo vind je in de community verschillende tekentemplates, stap voor stap tekentips, kijk je mee met een tekendemo of doe je inspiratie op in een van de video’s.

Pssst…. Alle voorgaande extra’s blijven beschikbaar: er staan dus o.a. tekendate-video’s met illustratoren Karlijn van de Wier en Aafke Mertens voor je klaar!

Nou, ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze! Ik kan mezelf volledig verliezen in alle leuke en waardevolle info.

Anoniem

Per maand verschijnen onderstaande 3 duwtjes:

Gumbrief

Het begint allemaal met de juiste mindset! Dat komt wel goed met een archief vol met de oude edities van de Gumbrief, een combinatie van een inspirerende blog en allerlei creatieve kijk- en leestips

Tekentip of Template

Liever even natekenen? Teken fijne onderwerpen met behulp van de stap voor stap tekentip, of print de template om in te kleuren of over te trekken.

Video

Elke maand afwisselend: van meekijken met tekendemo’s, Q&A’s met al je vragen aan mij, of een tekendate met een leuke andere illustrator

Al meer dan 350 gezellige tekenmaatjes wachten op jou!

Wat me gelijk opviel is dat iedereen heel lief en behulpzaam is. Dat maakt het nog leuker om je creaties te delen met mensen die dezelfde passie hebben!

Larissa

Bonus, bonus, bonus!

Nog steeds niet genoeg gehad? Er is meer. Je krijgt ook nog toegang tot een aantal besloten groepen. Deze bonussen zijn geenszins verplicht, dus laat je er niet door overweldigen. Je kunt het ook gewoon aan je voorbij laten gaan, en je richten op de challenge & overige inspiratie. Maar als je er geen genoeg van kunt krijgen, kun je hier je hart ophalen.

Psst... wist je dat je als member ook 10% korting krijgt op al mijn online workshops en cursussen? Jij kunt voorlopig dus nog wel even vooruit!

Meer ontvangen dan ik had verwacht. Je leert ontzettend veel en elke dag is een feestje in de community!

Manon

Deze bonussen kun je verwachten:

Besloten stories op Instagram

...met af en toe een kijkje achter de schermen. Ik post niet dagelijks, maar nu en dan een extra snippertje is wel zo gezellig!

Besloten groepen in de community

...die speciaal toegewijd zijn aan bepaalde onderwerpen zoals bullet journaling, kaartjes maken, recepten tekenen, etcetera.

Hier kun je andere community members ontmoeten met dezelfde interesse, en naar hartenlust alles posten wat jou interesseert rondom het betreffende onderwerp.

Volledig archief van alle content 

...sinds de community is opgericht: alle opnames van livesessies, tekentips, gumbrieven, templates, bonusvideo’s… Er staat dus al een heel feest van leuke dingen voor je klaar.

Je kunt dus direct beginnen met binge-watchen. Of, gewoon lekker wachten tot een regenachtige zaterdag: want alles blijft beschikbaar zolang je lid bent – en er is dus absoluut geen haast of verplichting om alles te bekijken.

Gun jezelf deze gezellige groep!

Lid worden van de Gouden Lijntjes Community is iets voor jou als je...

 • nog helemaal een beginner bent, maar wel graag creatief wilt zijn
 • al wat ervaring hebt met tekenen, maar nieuwe inspiratie zoekt
 • graag wat extra, behapbare tekentips zou willen krijgen
 • gezellige tekenmaatjes zoekt
 • af en toe begeleiding wilt in het tekenen tijdens een live online tekensessie
 • hulp nodig hebt bij de angst voor de witte pagina
 • een stok achter de deur zoekt om je aan je goede voornemen te houden
 • geen zin hebt om telkens zelf je projecten te bedenken: dat kost zoveel tijd!
 • juist al heel veel tekent, en een plek zoekt om dit met gelijkgestemden te delen
 • nieuwsgierig bent naar het leven van een illustrator achter de schermen
 • op zoek bent naar een hoop fijne video's, opnames, en templates die direct voor je klaar staan
 • graag af en toe een vraag wilt stellen over hoe je verder moet met tekenen
 • niet de deur uit wil/kan, maar wél een hobby wilt uitoefenen

Je schrijft je in voor een doorlopend abonnement, maar kunt altijd maandelijks opzeggen.

Goed om te weten:

- Je hoeft niet te "kunnen tekenen" om lid te worden (al ben ik er natuurlijk van overtuigd dat iederéén kan tekenen). De Gouden Lijntjes Community is voor élk niveau.

- Besluit elke maand of je weer mee wilt doen. Je lidmaatschap is gewoon elke maand opzegbaar*, je zit dus nergens lang aan vast.

- Jij blijft altijd dezelfde prijs betalen, zo lang je lid bent. Oók als ik de prijzen voor nieuwe leden verhoog, betaal jij als huidig lid niks extra's.**

- Geen Facebook of Instagram nodig: je krijgt een account op mijn speciale online omgeving.

- Als lid krijg je 10% korting op mijn online workshops & cursussen! Was je dus al van plan om een cursus te volgen, dan kan het zomaar eens lonen om er een maandje community bij te doen. Wie weet ben je zelfs voordeliger uit!
Let op: het community lidmaatschap geeft je dus géén toegang tot de cursussen

* Let wel op dat je uiterlijk 5 werkdagen voor de nieuwe afschrijfdatum opzegt. Zie ook de algemene voorwaarden.

** Blijft geldig zolang je lid blijft. Wanneer je je lidmaatschap opzegt vervalt wel je oude tarief. Mocht je je dan opnieuw aansluiten, betaal je het dan geldende tarief - uiteraard merk je daar alleen wat van als ik toevallig de prijs voor nieuwe leden heb verhoogd:) Zie ook de algemene voorwaarden.