Cartoonportretjes tekenen

Cartoonportretjes tekenen

Binnen een uurtje leer jij de gezelligste portretjes op papier te zetten!

Eenvoudig zelf portretjes maken

Wat gezellige kleurpotloden, een fineliner, en papier: veel heb je niet nodig om deze schattige portretjes te maken! In deze les van 50 minuten leer je stap voor stap de leukste cartoonportretjes tekenen. Portretteer jezelf, je familie, je vrienden… of gewoon allemaal! Na deze les draai jij je hand er niet meer voor om. Bovendien krijg je persoonlijke feedback op je huiswerkopdracht, waardoor je het beste uit je les haalt. Teken gezellig mee!

Nu tijdelijk slechts 29,- (ipv 40,-!)

Alvast een voorproefje? Ik tekende een paar schattige cartoonportretjes ter ere van Valentijnsdag!

Gezellige portretjes in een handomdraai

De poppetjes van mijn zondagsversjes teken ik in een vrolijke, speelse, frisse cartoonstijl. Een stijl die zich goed leent om snel, expressief en herkenbaar iets vast te leggen. In deze cursus ligt de focus op portretjes. Want er is weinig leuker dan zo’n vrolijk gezichtje!

Lijkt het je leuk om te tekenen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is deze online les iets voor jou! Ik neem je vanaf het begin mee in het tekenproces, en vertel je precies hoe je deze schattige portretjes kunt maken. Je hebt er bovendien niet veel voor nodig: met alleen wat (kleur-)potloden en een fineliner kun je al beginnen! Hoe gezellig zou het zijn om straks jezelf, je vrienden of familie vast te leggen?

Wat heb je nodig?

– Papier
– Potlood & gum
– Fineliner of zwarte pen
– Kleurpotloden

Tijdens de les vertel ik je ook precies welke potloden ik aanraad. Liever met iets anders tekenen? Voel je vrij! Deze portretjes lenen zich bijvoorbeeld ook geweldig om te experimenteren stiften, waskrijt, of met digitaal tekenen in Procreate!

Stap voor stap praktische tips

Je kijkt over mijn schouder mee hoe ik de poppetjes één voor één opzet. Bovendien geef ik je vooraf wat fijne theoretische tips over basisanatomie, wat je goeie handvatten geeft bij het tekenen. Deze les draait dus niet alleen om natekenen, maar juist om jou te leren voortaan zélf lekker aan de slag te kunnen.


Persoonlijke feedback

Bij de les hoort ook een huiswerkopdracht. Wanneer je deze inlevert, ontvang je van mij persoonlijke feedback en verbeterpunten. Zo haal je het optimale uit je les, en krijg je tips die speciaal bij jou passen! Zo kun je zelfverzekerd aan de slag met je nieuwe creatieve avontuur.


Deze les is iets voor jou als je…

… zin hebt om even lekker te tekenen
… in korte tijd een leuke vaardigheid wilt opdoen
… het lastig vindt om mensen te tekenen
… houdt van doodles en vlugge tekeningetjes
… geen uitgebreide cursus wilt moeten volgen, maar lekker snel resultaat wilt zien
… een totale beginner bent, en wilt experimenteren met een nieuwe hobby
… soms bang bent dat je niet kunt tekenen, maar het wel heel leuk zou vinden om dit (beter) te leren
… al vaker tekent, maar een andere stijl wilt uitproberen
… een leuk onderwerp zoekt voor persoonlijke kaartjes, handgemaakte cadeautjes, of ander herinneringen

Hoe lang duurt de les?

– De les is direct beschikbaar na aankoop (meteen kijken dus!;)
– De video duurt 50 minuten, in totaal ben je met de les ongeveer een uurtje bezig
– Neem voor de huiswerkopdracht een extra uurtje (of zo lang als je wilt!)
– De les blijft nog 4 maanden na aankoop beschikbaar
– Je kunt de les zo vaak terugkijken als je wilt
– Feedback op huiswerk ontvang je binnen 1 week na opsturen

Veelgestelde vragen:

Hoe gaat het (technisch) in z’n werk?

Alle lessen zijn direct beschikbaar in de online leeromgeving. Als dit de eerste cursus is die je bij Gouden Lijntjes doet, ontvang je na aankoop een link met jouw unieke inloggegevens voor de online omgeving. Heb je al een account? Dan vind je jouw cursus na aankoop op de overzichtspagina (https://community.goudenlijntjes.nl/resources)

Je krijgt daarnaast ook toegang tot een besloten groep waar je de resultaten kunt delen met andere deelnemers.

Kan ik de cursus ook volgen vanaf mijn tablet of telefoon?

Dat kan zeker! Ik raad echter aan om dan wel de browserversie van de online omgeving gebruiken. Er bestaat ook een app van de online leeromgeving, die vind je in de appstore onder ‘Huddle’, maar die vind ik zelf vrij onoverzichtelijk werken. Helaas heb ik zelf geen invloed op het design van deze app… Open daarom voorlopig gewoon de cursus in je browser - tenzij je zin hebt om even lekker in de app te duiken om er wegwijs te worden, natuurlijk!

Ik heb geen laptop/iPad/tablet, kan ik dan wel een cursus volgen?

Zeker! Alle cursussen zijn te volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. We hebben alleen geen versie op papier of dvd/.video beschikbaar 😉

Wanneer begint de cursus?

Je kan na aankoop direct beginnen!

Hoe werkt precies het met de huiswerkopdracht die ik kan inleveren voor feedback?

Bij deze cursus zit 1 feedbackmoment inbegrepen. Mail een foto (of meerdere foto's) van je huiswerk naar community@goudenlijntjes.nl. Eventueel kan je daarbij een specifieke vraag stellen die je hebt over de lesstof. Ik help je dan met liefde verder!

Hoe lang heb ik toegang tot mijn cursus?

Het aantal maanden dat je toegang hebt verschilt per cursus. Voor deze cursus is dat 4 maanden. Je kunt het aantal maanden ook altijd terugvinden op de factuur in je bestelbevestiging - deze ontvang je na aankoop in je inbox.

Waarom heb ik maar een beperkte periode toegang tot mijn cursus?

Ik heb de cursussen heel bewust een beperkte toegangstijd gegeven. Want wist je dat een enórm percentage van de deelnemers hun cursus niet afmaakt als ze onbeperkt de tijd hebben? Zie het daarom als een stok achter de deur om lekker tijd te maken om met de cursus aan de slag te gaan!

Ik ben bang dat ik niet genoeg tijd heb! Kan ik de cursustoegang verlengen?

Allereerst: laat die aanstaande deadline een goede stok achter de deur zijn om er tóch nog het maximale uit te halen! Want van uitstel komt meestal afstel, en dat zou zonde zijn. Lukt het toch echt niet om het binnen de tijd af te maken? Tegen het eind van je cursus ploft er altijd een mail in je inbox met een mooi aanbod voor verlenging. Maar toch wil ik je stimuleren om nog even lekker aan de slag te gaan: you got this!

Ik heb nog bijna geen ervaring met tekenen/schilderen, kan ik dit ook?

Tuurlijk! Deze cursus is zowel toegankelijk voor ultieme beginners als de wat meer gevorderde tekenaars. Beginners zijn vaak verbáásd wat ze kunnen, met een paar handige tips. Check de reviews maar eens: daar lees je van mensen die ook weinig tot geen ervaring hadden hoe zij de cursus vonden.
Ik leg altijd alles vanaf het begin uit, inclusief uitleg van het materiaal. Maar bovendien zorg ik ook dat je niet alleen leert natekenen, maar écht handige tekenvaardigheden opdoet. Daardoor leer je ook om na de cursus lekker door te tekenen.

Ik heb nog nooit een online cursus gedaan, is dit wel iets voor mij?

Ja hoor, een online cursus is hartstikke leuk om eens te proberen! Het werkt eigenlijk net zoals een offline workshop: en het handige is dat je precies over mijn schouder mee kunt kijken, mij op pauze kunt zetten én de video zo vaak terug kunt spoelen als je wilt. Wist je dat ik ondertussen al meer dan 10.000 mensen heb leren tekenen in online cursussen, tutorials en demo’s?

Kan ik de cursus ook volgen met ander materiaal?

Voel je vrij! De cursus is in principe gericht op kleurpotlood, maar je mag zeker meedoen met andere materialen. Ik doe alles voor met kleurpotlood, maar de analyses die ik van de portretjes maak kun je natuurlijk ook prima toepassen wanneer je met een ander materiaal tekent.

Krijg ik korting op de cursus als ik lid van Gouden Lijntjes Community ben?

Jazeker! Als communitylid ontvang je altijd 10% korting op de cursussen. Je vindt de kortingscode terug in de community onder Community Content > Kortingscode. Of klik hier 🙂

Kan ik ook in termijnen betalen?

Dit is alleen mogelijk voor cursussen boven de €100. Deze kunnen in 3 termijnen betaald worden, deze optie kan je aanvinken op de betaalpagina.

Ik ben zó blij met wat ik geleerd heb dat ik mijn tekeningen die ik tijdens de cursus gemaakt heb wel wil gaan verkopen! Mag dat?

Wat heerlijk dat je zo enthousiast bent! Op de inhoud van de cursus, en dus de afbeeldingen, zit auteursrecht. Het is geen probleem om deze voor persoonlijk gebruik na te tekenen (bijvoorbeeld als huiswerk), maar je kunt ze niet inzetten voor commercieel gebruik - zie ook mijn algemene voorwaarden. Zelfs als je één of twee dingen wijzigt, kun je beter nog voorzichtig zijn. Marloes de Vries heeft heel handige blogs over licenties en auteursrecht, die ik graag aanbeveel.
Natuurlijk is het logisch dat je een bepaalde stijl een beetje overneemt als je een cursus van me hebt gevolgd, dat snap ik ook helemaal en daar hoef je je geen zorgen over te maken. Zie het als mooi uitgangspunt om gaandeweg je eigen stijl te ontdekken en ontwikkelen!

Help, mijn filmpje loopt vast / wil niet laden / heeft slechte kwaliteit / de audio loopt niet synchroon!

De filmpjes zijn van goede kwaliteit en met juiste audio geüpload. Check je internetverbinding, en of je bijvoorbeeld je laptop of computer moet updaten.

Is er ondertiteling beschikbaar?

Nee, helaas. Ik heb lang gezocht naar een oplossing om mijn vele uren aan cursusvideo’s te ondertitelen, maar tot nu toe nog geen haalbare optie gevonden. Ik moet dus voorlopig de ondertiteling verschuldigd blijven.

Kan ik jouw cursussen ook kopen van het STAP-budget?

Nope, sorry!